Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ανελκυστήρων: KLEEMANN, OTIS, KONE και THYSSENKRUPP

Η μεγάλη τετράδα στο κλάδο ανελκυστήρων

Το προφίλ στο κλάδο ανελκυστήρων των τεσσάρων μεγάλων κατασκευαστών, στους οποίους περιλαμβάνονται οι KLEEMANN, OTIS, KONE και ThyssenKrupp, οι δύο πρώτοι είναι δημοφιλείς στην Ελλάδα, λένε οι ειδικοί της αγοράς.

Στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 300 χιλιάδες ανελκυστήρες, εκ των οποίων το 90% είναι επιβάτες. Ποιο είναι το μερίδιο στην Παγκοσμια Αγορα εξοπλισμού ανελκυστήρων, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους σε σύγκριση με τους παγκόσμιους κατασκευαστές, θα συζητήσουμε στη σημερινή ανασκόπηση.

Η παγκόσμια αγορά για έξυπνες ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα αυξηθεί τα επόμενα 5 χρόνια με 6% ετησίως και θα φτάσει τα 162,5 δισ. Δολάρια μέχρι το 2023. Αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι εμπειρογνώμονες της ερευνητικής εταιρείας Transparency Market Research. Οι έξυπνοι ανελκυστήρες είναι απλούστεροι, ταχύτεροι, αποδοτικότεροι από την ενέργεια και φθηνότεροι.

Βασικοί παίκτες στην παγκόσμια αγορά έξυπνων ανελκυστήρων, μαζί με την τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας Sigma, Toshiba, Hitachi, είναι επίσης παραδοσιακοί κατασκευαστές ανυψωτικών μηχανισμών.

Η αμερικανική εταιρία Otis Elevator, η Finnish Kone Corporation, η γερμανική ThyssenKrupp και η ελληνική Kleemann Hellas, που αποτελούν τη μεγάλη τετράδα κατασκευαστών ανελκυστήρων.

Ο μεγαλύτερος και παλαιότερος παγκόσμιος κατασκευαστής ανυψωτικών μηχανημάτων: ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, κινούμενοι πεζοί, OTIS, ιδρύθηκε το 1853 από τον αμερικανικό εφευρέτη Elisha Graves Otis, ο οποίος ανέπτυξε αρχικά την αρχή του ασφαλούς ανελκυστήρα με ειδικό μηχανισμό κλεισίματος της καμπίνας όταν σπάσει το φέρον φέρον καλώδιο. Η OTIS έχει καθιερωθεί ως κατασκευαστής ανελκυστήρων για ουρανοξύστες και πολυώροφα κτίρια γραφείων με υψηλή επιβατική κίνηση Το φινλανδικό εμπορικό σήμα του εξοπλισμού ανελκυστήρων KONE το 2010 γιόρτασε την εκατονταετηρίδα του. Η εταιρεία βασίζεται στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των ανελκυστήρων. Κατασκευάζει ανελκυστήρες, γερανούς, κυλιόμενες σκάλες, ελιγμούς και ανελκυστήρες επιβατών. Ένα χαρακτηριστικό είναι η απόλυτη απόρριψη της παραγωγής υδραυλικών ανελκυστήρων.

Η γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες της το 1999 και τώρα κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο. Ο ηγέτης στις ΗΠΑ στην παραγωγή εξοπλισμού κυλιόμενων ανελκυστήρων. Μαζί με ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες, παράγει επίσης ανελκυστήρες ειδικού σκοπού, καθώς και εκείνους που σχεδιάζονται για τη μεταφορά προσώπων με αναπηρίες.

Υδραυλικοί ανελκυστήρες χαμηλού θορύβου KLEEMANN , διακρίνεται για μια μεγάλη διάρκεια ζωής και την ικανότητα να εργάζεται σε διαφορά θερμοκρασίας. Στην Ελλάδα, από τους τέσσερις αντιπροσώπους των κυριότερων κατασκευαστών παγκοσμίως, ο πιο δημοφιλής προμηθευτές εξοπλισμών ανελκυστήρων είναι η KLEEMANN και η OTIS.

Comments for this post are closed.