Έργα Εγκατάσταση Ανελκυστήρα & Ασανσέρ EΡΓΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ 7 ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ

Η εταιρεία μας ανέλαβε την εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα σε νεόδμητη οικοδομή 7 στάσεων. Η εγκατάσταση έγινε
σύμφωνα με όλες τις νέες προδιαγραφές 81.20 και πιστοποιήθηκε απο ιδιωτικό ανεξάρτητο φορέα ελέγχου.
Οι υδραυλικοί ανελκυστηρες τα τελευταία χρόνια φημηζονται για το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης, για το ομαλό ξεκίνημα και σταμάτημα τους,
την εξοικονόμηση χώρου και την μη απαίτηση επιπλέον συστήματος απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπης ρεύματος.
Η διαδικασία γίνεται μεσω της λεγόμενης βαλβιδας απεγκλωβισμού η οποία ενεργοποίεται με μπαταρία.

Η λειτουργία ανυψωσης γίνεται μεσω υδραυλικου εμβόλου που σε συνδυασμο με μια αντλία αντλεί το λάδι απο το δοχείο λαδιού και ωθεί το εμβολο προς τα
επάνω και συνεπώς τον θάλαμου του ανελκυστήρα. Η διαδικασία αυτή ελέγχεται απο τον πίνακα ελέγχου που είναι υπευθυνος για όλες τις διατάξεις ασφαλείας
και παροχής ισχύος για την κίνηση του θαλάμου. Στο συγκεκριμένο έργο εγκαταστάθηκε πίνακας ελεγχου της εταρείας SEMITRON.
Ο Θαλαμος που επιλέχθηκε είναι πολυτελούς κατασκευής με inox εσωτερικά και κρυφό φωτισμό LED. Εντός του θαλάμου είναι εγκατεστημένη
και η εσωτερική ημιαυτόματη πόρτα τύπου BUS.
Οι εξωτερικές θυρες της εγκατάστασης είναι χειροκίνητες.

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Κύρια μερη
Θαλαμος Πλαισιο ανάρτησης
Οδηγοι- Ευθυντήριοι ράβδοι
Έμβολο – Κύλινδρος
Σωλήνας τροφοδοσίας
Μονάδα Ισχύος

ΠΙΝΑΚΕΣ

Πίνακες Ανελκυστήρων: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οι ανελκυστήρες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας και παρέχουν ένα απαραίτητο μέσο μετακίνησης σε πολυόροφα κτίρια. Εκτός από την φυσική δομή του ανελκυστήρα, το τεχνικό κομμάτι που διευκολύνει τη λειτουργία του είναι ο πίνακας ελέγχου. Ας εξετάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πινάκων ανελκυστήρων και τη σημασία τους για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του ανελκυστήρα..

1. Λειτουργίες Πίνακα Ελέγχου:

Ο πίνακας ελέγχου είναι ο “εγκέφαλος” του ανελκυστήρα. Περιλαμβάνει τα συστήματα και τους μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια, την επιλογή πορείας, την επικοινωνία με τους χρήστες και άλλες λειτουργίες του ανελκυστήρα.

2. Συστατικά Πίνακα Ελέγχου:

Κύριος Πίνακας Ελέγχου: Αποτελεί το κεντρικό σημείο διαχείρισης και ελέγχου του ανελκυστήρα. Περιέχει τον μικροϋπολογιστή ελέγχου που λαμβάνει και επεξεργάζεται τα σήματα από τους αισθητήρες και τους διακόπτες.

Πίνακας Καλωδίωσης: Εδώ συνδέονται τα καλώδια που μεταφέρουν τα σήματα μεταξύ των διαφόρων μερών του ανελκυστήρα και του πίνακα ελέγχου.

Οθόνη Ελέγχου: Παρέχει πληροφορίες στους χρήστες για την κατάσταση του ανελκυστήρα, την κατεύθυνση κίνησης, τον όροφο κ.ά.

Πίνακας Επικοινωνίας: Αναλαμβάνει την επικοινωνία με τους χρήστες μέσω της φωνής, του φωτισμού και των ειδοποιήσεων.

3. Ασφάλεια και Προστασία:

Οι πίνακες ελέγχου πρέπει να εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Αισθητήρες και διακόπτες ανίχνευσης βρίσκονται σε διάφορα σημεία του ανελκυστήρα για την ανίχνευση προβλημάτων όπως υπερφόρτωση, υπερταχύτητα, ξένα αντικείμενα κ.ά..

4. Ενεργειακή Απόδοση:

Οι σύγχρονοι πίνακες ελέγχου διαθέτουν συστήματα τύπου VVVF inverter που βελτιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη μηχανή ( https://www.lifttek.gr/projects/mixanes ) η εξοικονόμηση μπορεί να φτάσει μέχρι και 40%. Αυτό συμβάλλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του ανελκυστήρα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

5. Συντήρηση και Επισκευές:

Οι πίνακες ελέγχου είναι κρίσιμοι για τη σωστή λειτουργία του ανελκυστήρα. Απαιτούν τακτική συντήρηση και επιθεώρηση από ειδικούς τεχνικούς προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η απρόσκοπτη λειτουργία.

Συνοψίζοντας, οι πίνακες ελέγχου ανελκυστήρων αποτελούν κρίσιμο τμήμα της τεχνολογίας ανελκυστήρων. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια, την αποδοτική λειτουργία και την ενεργειακή απόδοση των ανελκυστήρων, ενώ προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας και πληροφόρησης προς τους χρήστες. Η διαρκής εξέλιξη της τεχνολογίας εξασφαλίζει ότι οι πίνακες ελέγχου θα συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλή ασφάλεια και επιδόσεις στα μεταφορικά μέσα ανελκυστήρων.