Lift & Elevator Installation Projects

Έργα Εγκατάσταση Ανελκυστήρα & Ασανσέρ ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ 1000KG

Τοποθέτηση δυο υδραυλικών ανελκυστήρων εταιρείας Κλεεμανν σε διαμπερες φρεατιο.

Έργα Εγκατάσταση Ανελκυστήρα & Ασανσέρ

Για τις αναγκες του εργου κοπηκαν με αδιαταρακτη κοπη 6 επιπλεον εισοδοι ώστε το φρεατιο να είναι διαμπερες,

Ολλα τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν είναι από ανοξειδοτο ατσαλι( inox), καθως το εργο είναι υγειονομικου ενδιαφεροντος

Οι ανελκυστηρες είναι τεχνολογιας FLOOR SELECTIVE

(για το κάθε όροφο υπάρχουν δυο πλήκτρα και ανάλογος ποιο πατήσει ο επιβατης ανοιγει και η αντιστοιχη πορτα), επισης στους πινακες περιλαμβανουν SOFTSTARTERΟ μαλακός εκκινητής κινητήρα είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται με ηλεκτρικούς κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος για να μειώσει προσωρινά το φορτίο και τη ροπή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και το κύμα ηλεκτρικού ρεύματος του κινητήρα κατά την εκκίνηση.

 

Έργα Εγκατάσταση Ανελκυστήρα & Ασανσέρ EΡΓΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ 7 ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ

Η εταιρεία μας ανέλαβε την εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα σε νεόδμητη οικοδομή 7 στάσεων. Η εγκατάσταση έγινε
σύμφωνα με όλες τις νέες προδιαγραφές 81.20 και πιστοποιήθηκε απο ιδιωτικό ανεξάρτητο φορέα ελέγχου.
Οι υδραυλικοί ανελκυστηρες τα τελευταία χρόνια φημηζονται για το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης, για το ομαλό ξεκίνημα και σταμάτημα τους,
την εξοικονόμηση χώρου και την μη απαίτηση επιπλέον συστήματος απεγκλωβισμού σε περίπτωση διακοπης ρεύματος.
Η διαδικασία γίνεται μεσω της λεγόμενης βαλβιδας απεγκλωβισμού η οποία ενεργοποίεται με μπαταρία.

Η λειτουργία ανυψωσης γίνεται μεσω υδραυλικου εμβόλου που σε συνδυασμο με μια αντλία αντλεί το λάδι απο το δοχείο λαδιού και ωθεί το εμβολο προς τα
επάνω και συνεπώς τον θάλαμου του ανελκυστήρα. Η διαδικασία αυτή ελέγχεται απο τον πίνακα ελέγχου που είναι υπευθυνος για όλες τις διατάξεις ασφαλείας
και παροχής ισχύος για την κίνηση του θαλάμου. Στο συγκεκριμένο έργο εγκαταστάθηκε πίνακας ελεγχου της εταρείας SEMITRON.
Ο Θαλαμος που επιλέχθηκε είναι πολυτελούς κατασκευής με inox εσωτερικά και κρυφό φωτισμό LED. Εντός του θαλάμου είναι εγκατεστημένη
και η εσωτερική ημιαυτόματη πόρτα τύπου BUS.
Οι εξωτερικές θυρες της εγκατάστασης είναι χειροκίνητες.

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Κύρια μερη
Θαλαμος Πλαισιο ανάρτησης
Οδηγοι- Ευθυντήριοι ράβδοι
Έμβολο – Κύλινδρος
Σωλήνας τροφοδοσίας
Μονάδα Ισχύος

ΑΜΕΑ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΑ

Αναβατοριο ανύψωσης είναι καταλληλο σε κτηρια όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ανελκυστήρα
για διαδρομές έως 7 μετρά. Εξυπηρετεί κυρίως ατομα με κινητικά προβλήματα οπου η προσβαση σε κτήριο είναι δύσκολη.
Η εγκατάσταση του είναι εύκολη και πληρή ευρωπαικές προδιαγραφές όσον αφορα την ασφάλεια.

Βασικα χαρακτηριστικά και πλεονετκήματα:

Απαιτεί ελάχιστο εξωτερικό χώρο είναι ευκολο στην εγκατάσταση.
Μεγιστο ωφέλιμο φορτίο 300 κιλά.
Μεγιστος αριθμός στάσεων 3 σε διαδρομη 7 μέτρων.
Απαιτεί ελάχιστο βαθος πυθμένα 100mm για δυνατότητα προσθηκης ράμπας.
Εγκατάσταση σε εσωτερικο και εξωτερικό χώρο.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η εγκατάσταση αναβατορίου διαδρομής 2 μέτρων σε δημοτικό σχολείο όπου η δημιουργία ράμπας
για προσβαση στο κτήριο δεν ήταν δυνατή.

Υποστηρίζει όλα τα ασφαλιστικά κυκλώματα κίνησης, έκτακης ανάγκης και ελέγχου.
Σε οποιοδήποτε προβλημα εμφανιστεί είτε ηλεκτρολογικό είτε μηχανολογικό το αναβατόριο ακινητοποιείται άμεσα.
Διαθέτει σύστημα αυτόματου και χειροκίνητου απεγκλωβισμού.

ΜΗΧΑΝΕΣ

ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Το βασικότερο μέρος του ανελκυστήρα αποτελείται από την μηχανή του. ΑποτελεI την κινητήρια δύναμη που θα ανεβάσει και θα κατεβάσει τον θάλαμο του ανελκυστήρα. ΟΙ μηχανές έχουν κάποια χαρακτηριστικά όπως αν είναι μίας ή δύο ταχυτήτων, ταχυτητα κίνησης μέτρο ανά δευτερόλεπτο m/s και ισχύς σε κιλοβαττ KW.
Την τελευταία δεκαετία είναι πολύ διαδεδομένες και οι μηχανές για inverter VVVF που λειτουργούν σε συνδιασμό με πίνακα ελέγχου ανελκυστήρα με ενσωματωμενο inverter VVVF( ρυθμιστης τασης και συχνότητας).

Στην ελληνική αγορά υπαρχουν μηχανές κατασκευαστών όπως SICOR, KLEEMAN, MONTANARI.

Η κινητική δύναμη μεταφέρεται στην τροχαλία τριβής της μηχανής και μέσω της σύνδεσης με συρματόσχοινα του θαλάμου και του αντιβάρου επιτυγχάνεται η κίνηση προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Οι μηχανές μιας ταχύτητας έχουν απότομο ξεκίνημα και απότομο σταμάτημα στην στάση του ορόφου. Αυτό δημιουργεί φθορες στα φερμουϊτ των φρένων μηχανής και δεν υπάρχει ακριβής στάση στον όροφο. Τα προβλήματα αυτά επιλύονται με την αντικατάσταση του πίνακα ελέγχου ανελκυστήρα με νέο τεχνολογίας inverter ο οποιος θα μειωση και την καταναλωση ενεργειας μεχρι και 40%. Ιδανική λυση είναι η αντικατάσταση με ειδικά σχεδιασμένη μηχανή inverter και πίνακα ελέγχου για την μέγιστη δυνατή μείωση κατανάλωσης ρεύματος
Στις μηχανές δύο ταχυτητών για το σταμάτημα ενεργοποιείται η δεύτερη μικρότερη ταχύτητα με αποτέλεσμα η ακρίβεια στάσης να είναι πολύ καλύτερη και η φθορά φερμουϊτ φρένων μικροτερη.
Οι μηχανές inverter VVVF έχουν ομαλή εκκίνηση και ομαλό σταμάτημα με ελάχιστες φθορές καθώς το σταμάτημα γίνεται με ηλεκτρική πέδιση του κινητήρα. Ενα απο τα βασικα χαρακτηριστικα των συστηματων inverter ( ρυθμιστων τασης και συχνότητας) στους ανελκυστήρες είναι η εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας που μπορεί να φτάσει μεχρι και το 40%.

 

ΠΙΝΑΚΕΣ

Πίνακες Ανελκυστήρων: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οι ανελκυστήρες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας και παρέχουν ένα απαραίτητο μέσο μετακίνησης σε πολυώροφα κτίρια. Εκτός από την φυσική δομή του ανελκυστήρα, το τεχνικό κομμάτι που διευκολύνει τη λειτουργία του είναι ο πίνακας ελέγχου. Ας εξετάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πινάκων ανελκυστήρων και τη σημασία τους για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του ανελκυστήρα..

1. Λειτουργίες Πίνακα Ελέγχου:

Ο πίνακας ελέγχου είναι ο “εγκέφαλος” του ανελκυστήρα. Περιλαμβάνει τα συστήματα και τους μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια, την επιλογή πορείας, την επικοινωνία με τους χρήστες και άλλες λειτουργίες του ανελκυστήρα.

2. Συστατικά Πίνακα Ελέγχου:

Κύριος Πίνακας Ελέγχου: Αποτελεί το κεντρικό σημείο διαχείρισης και ελέγχου του ανελκυστήρα. Περιέχει τον υπολογιστή ελέγχου (PLC) που λαμβάνει και επεξεργάζεται τα σήματα από τους αισθητήρες και τους διακόπτες.

Πίνακας Καλωδίωσης: Εδώ συνδέονται τα καλώδια που μεταφέρουν τα σήματα μεταξύ των διαφόρων μερών του ανελκυστήρα και του πίνακα ελέγχου.

Οθόνη Ελέγχου: Παρέχει πληροφορίες στους χρήστες για την κατάσταση του ανελκυστήρα, την κατεύθυνση κίνησης, τον όροφο κ.ά.

Πίνακας Επικοινωνίας: Αναλαμβάνει την επικοινωνία με τους χρήστες μέσω της φωνής, του φωτισμού και των ειδοποιήσεων.

3. Ασφάλεια και Προστασία:

Οι πίνακες ελέγχου πρέπει να εξασφαλίζουν υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Αισθητήρες και διακόπτες ανίχνευσης βρίσκονται σε διάφορα σημεία του ανελκυστήρα για την ανίχνευση προβλημάτων όπως υπερφόρτωση, υπερταχύτητα, ξένα αντικείμενα κ.ά..

4. Ενεργειακή Απόδοση:

Οι σύγχρονοι πίνακες ελέγχου διαθέτουν συστήματα που βελτιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό συμβάλλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του ανελκυστήρα και στην προστασία του περιβάλλοντος.

5. Συντήρηση και Επισκευές:

Οι πίνακες ελέγχου είναι κρίσιμοι για τη σωστή λειτουργία του ανελκυστήρα. Απαιτούν τακτική συντήρηση και επιθεώρηση από ειδικούς τεχνικούς προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η απρόσκοπτη λειτουργία.

Συνοψίζοντας, οι πίνακες ελέγχου ανελκυστήρων αποτελούν κρίσιμο τμήμα της τεχνολογίας ανελκυστήρων. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια, την αποδοτική λειτουργία και την ενεργειακή απόδοση των ανελκυστήρων, ενώ προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας και πληροφόρησης προς τους χρήστες. Η διαρκής εξέλιξη της τεχνολογίας εξασφαλίζει ότι οι πίνακες ελέγχου θα συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλή ασφάλεια και επιδόσεις στα μεταφορικά μέσα ανελκυστήρων.

Έργα Εγκατάσταση Ανελκυστήρα & Ασανσέρ DUPLEX 1000 KG

Τοποθέτηση δυο υδραυλικών ανελκυστήρων εταιρείας Κλεεμανν σε μη υπάρχων φρεάτιο. Για τις αναγκες του εργου κοπηκαν με αδιαταρακτη κοπη τεσσερεις πλακες 4μετρα επι 2, και σκαφτηκε το υπογειο , μετά τοποθετήθηκε σιδηροκατασκευη βαρέως τύπου πάνω στην όποια έγινε η εγκατάσταση των ανελκυστήρων.

Eco Houses

Ολλα τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν είναι από ανοξειδοτο ατσαλι( inox), καθως το εργο είναι υγειονομικου ενδιαφεροντος.

Project SoftStarter

Οι ανελκυστηρες είναι τεχνολογιας DUBLEX (συνεργαζονται μεταξυ, ανταποκρινεται παντα το ένα από τα δυο), επισης στους πινακες περιλαμβανουν SOFTSTARTER Ο μαλακός εκκινητής κινητήρα είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται με ηλεκτρικούς κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος για να μειώσει προσωρινά το φορτίο και τη ροπή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης και το κύμα ηλεκτρικού ρεύματος του κινητήρα κατά την εκκίνηση.

Εγκατάσταση Ασανσέρ – Συντήρηση Ανελκυστήρων

Με τη LiftTek και τα ειδικά διαμορφωμένα πακέτα συντήρησης ανελκυστήρα, o πελάτης ξεχνάει προβληματισμούς όπως το κόστος συντήρησης του ασανσέρ του και την ποιότητα υπηρεσιών που της αναλογεί και απολαμβάνει την ασφαλή εμπειρία μετακίνησής του, έχοντας πλέον σύμμαχο του την εδώ και σχεδόν 25 χρόνια εμπειρία μας στο χώρο του ανελκυστήρα και των ανυψωτικών μηχανημάτων..

Συντήρηση Ασανσέρ

Η συντήρηση κάθε ανελκυστήρα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του, αλλά είναι και υποχρεωτική από το νόμο. Η έλλειψη σωστής και τακτικής συντήρησης οδηγεί στην επιτάχυνση της φθοράς και την παρουσία βλαβών αλλά και το σημαντικότερο όλων στην κατακόρυφη αύξηση της επικινδυνότητας τους..

Συμβολαίων Συντήρησης

Η συντήρηση και τεχνική υποστήριξη του ανελκυστήρα σε μηνιαία βάση εξασφαλίζει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του, καθώς και τη διατήρηση συνολικά της εγκατάστασης στο βέλτιστο λειτουργικό επίπεδο.

Οικιακός ανελκυστήρας

Οικιακός Ανελκυστήρας: Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οι οικιακοί ανελκυστήρες αποτελούν μια σύγχρονη και πρακτική λύση για τη μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων μέσα σε κατοικίες και μικρές επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οικιακών ανελκυστήρων προτού αποφασίσουμε την εγκατάστασή τους, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή και αποτελεσματική τους λειτουργία.

Φορτηγότητα και Διαστάσεις

Το πρώτο και βασικό τεχνικό χαρακτηριστικό ενός οικιακού ανελκυστήρα είναι η φορτηγότητά του, δηλαδή η μέγιστη ανοχή βάρους που μπορεί να υποστηρίξει. Αυτό εξαρτάται από τη χωρητικότητα του ανελκυστήρα και τον τύπο της κατασκευής του. Είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανελκυστήρα με αρκετή φορτηγότητα ώστε να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Οι διαστάσεις του ανελκυστήρα είναι επίσης σημαντικές, καθώς πρέπει να είναι συμβατές με τον χώρο που έχετε διαθέσιμο. Πριν από την εγκατάσταση, πρέπει να μετρήσετε προσεκτικά το ύψος, το πλάτος και το βάθος του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί ο ανελκυστήρας.

Ταχύτητα και Κίνηση

Η ταχύτητα του οικιακού ανελκυστήρα είναι ένα ακόμα σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό. Ανάλογα με τη χρήση και τον αριθμό των ορόφων που θα καλύπτει, μπορείτε να επιλέξετε μια ταχύτητα που να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες σας.

Οι οικιακοί ανελκυστήρες μπορούν να λειτουργούν με διάφορες τρόπους κίνησης. Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρομηχανικοί και οι οικείοι. Κάθε τύπος κίνησης έχει τα πλεονεκτήματά του και πρέπει να επιλεγεί ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας στη λειτουργία κάθε ανελκυστήρα. Οι οικιακοί ανελκυστήρες πρέπει να πληρούν υψηλά πρότυπα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών έκτακτης αναγκαίας παύσης, κλειδώματος ασφαλείας, και συστημάτων αποφυγής περιστατικών

Σχεδιασμός και Εξατομίκευση

Οι οικιακοί ανελκυστήρες προσφέρουν διάφορες δυνατότητες σχεδιασμού και εξατομίκευσης. Μπορείτε να επιλέξετε το στυλ της καμπίνας, τα υλικά, το φωτισμό και άλλα αισθητικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με τον χώρο σας και τα προσωπικά σας γούστα.

Συντήρηση και Υποστήριξη

Τέλος, είναι σημαντικό να εξετάσετε τη διαθεσιμότητα συντήρησης και υποστήριξης για τον οικιακό ανελκυστήρα που επιλέγετε. Καθώς πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ασφαλούς και αποτελεσματικής λειτουργίας του.